Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Oh la la!

2011-07-06

Nu är vi i Frankrike och njuter av la belle vie men det var inte utan komplikationer som det ljuva livet infann sig. Innan jag hamnade på en balkong med utsikt över medelhavet krävdes det planering, förhandling och tålamod.

Först skulle den ”stora packningen” genomföras. I år hade jag en liten assistent i form av Ruben. Han plockade metodiskt upp allt det som jag packade ner. Även om jag stänger mina resväskor så hindrar det inte honom från att öppna och plocka fram det som han tycker ser spännande ut. Han drog iväg med sakerna och gömde dem lite här och där. Toaletten är ett favoritställe och där hittar jag med jämna mellanrum allt möjligt. Är det spolat så går en del att rädda men är det inte spolat, ja då blir det inte särskilt bra. Han har dessutom en idé om att toaletten är till för att tvätta sig i. Han älskar vatten och tar alla chanser till att fräscha upp sig...

Vi fick besök av termiter dagarna innan avresan. Dubaitermiter tycks gilla betong lika mycket som trä. Hela köket packades ner i kartonger och resväskor. Den stora termitutrotningen skulle ske när vi hade gett oss iväg. Noa var mycket bekymrad när vi lämnade huset utan att ta med alla resväskorna i köket. Han hade trott att allt porslin och andra skrällen också skulle med.  Vi släpar verkligen runt på mycket saker så hans reflektion är inte helt omöjlig.

Nu när vi väl är här så hade mitt husgeråd kommit till god användning för lägenheten vi hyr har bara det minsta möjliga av tallrikar, glas och bestick. Ett par grytor finns, ett stekjärn och en kniv. Jag gillar att laga mat även om jag är på semester men utan redskap blir det lite knöligt. Nu gäller det att vara påhittig och kreativ. Ugn finns det inte heller men däremot en diskmaskin. Jag såg ett program på TV där de ångkokte lax i diskmaskinen. Värt att prova kanske? Tvättmaskin har vi inte men med all min packning så klarar vi oss säkert i ett halvår utan att tvätta.

Tack vare Rubens bagagehantering så har vi med oss udda skor, inga solglasögon, väldigt få leksaker och ingen tandkräm (han är besatt av tandkräm och kan suga i sig en hel tub i ett drag). Vilken tur att det finns affärer!

När vi väl kom hit så stämde inte mycket med det som vi blivit lovade. Den centrala bokningsavdelningen i Paris känner inte alls till hur stället ser ut idag.  Besvikelsen var stor men efter många franska diskussioner, stora gester och mycket tålamod fick vi efter fyra dagar rätsida på det hela. Nu leker livet igen!

Vi har åkt runt längs med kusten och beundrat både folk och fä (och även vackra naturen för den delen). Det finns verkligen mycket att beskåda.

Barnen varvar poolen med havet och jag njuter i stora drag av löparrundor med makalös havsutsikt. Vi bor farligt nära bageriet och allt som oftast faller vi för de förföriska dofterna och låter både en och två croissanter slinka ner…

La vie est belle.