Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Shejkens fjäderfä

2009-05-17

En bit ifrån oss har shejken en av sina kåkar, vi har faktiskt utsikt över hans trädgård. Jag har aldrig sett honom men det rör sig folk runt huset och ofta är det grabbar som är ute och kör jetski i hans egna privata lilla hamn.

 

Vi ser huset från sjösidan när man kommer på vägen framför huset ser man emellertid ingenting på grund av de höga murarna. Ibland när porten råkar vara öppen kan man glutta in och upptäcker då en stor och vacker fontän. Jag har förstått att han har påfåglar för det händer allt som oftast att en å annan pippi förvirrar sig bort mot vägen. Först blir man förvånad över att karl´n har påfåglar i trädgården men å andra sidan så känner jag folk hemma som också har tama fjäderfän i sina hushåll. Bruna sprätthöns springer runt och lägger ägg. Varför skulle man inte ha en eller annan påfågel om man nu gillar lite färgglad underhållning?

 

Igår när jag, intet ont anande, kom susandes med bilen genom en ganska mörk tunnel i närheten av shejkens hus, spatserade det fram en påfågel mitt i tunneln, från ingenstans. Oj, det blev till att bromsa, tuta, väja och blunda ungefär i den ordningen, tror jag… Måtte både jag, medtrafikanter och pippin klara sig! Jag slutade andas för ett tag och när jag öppnade ögonen och kippade efter luft upptäckte jag till min glädje att ingen kommit till skada. Påfågeln Pål stod kvar mitt på vägen och tycktes inte riktigt fatta vad han ställde till med och jag kunde rulla vidare.

 

Är det något man inte vill så är det att få shejkens söndermosade färgklick till fågel på motorhuven. Då får man nog pippi…