Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Alla dessa toaletter

2010-02-14

Vår bostad har åtta toaletter en del med tillhörande bidéer! Jag hade då aldrig trott att jag skulle ha ett hem med åtta wc-stolar. Vad är egentligen normalt? Två? Hinner man genom åtta toaletter på en dag?

Jag har funderat lite över dessa vattenklosetter och kommit fram till att man nog kan räkna med att hälften av dem är ”reservtoaletter”. Det är nämligen så att flera av dem kan man bara använda om man har en liten skvätt kiss att leverera. Vi har insett det efter ha besökt dem för den stora leveransen… Det blir stopp direkt. Vi har nu haft stopp i två av våra åtta toaletter i en vecka. En av dem står och rinner hela dagarna så den kan man räkna bort. En annan har en trasig ring vilket gör han man liksom halkar runt. Den tredje befinner sig i ett badrum som är så trångt att det är svårt att sitta ordentligt på toastolen. Det är egentligen tur att vi har så många bekvämlighetsinrättningar.

Vi har upptäckt att man inte alltid använder toalettpapper här utan att man duschar hela underredet med en dusch som hänger jämte toaletten. Man blir säkert ren men man blir också helt genomvåt. Det är kraft i duscharna minsann. Jag har inte alls fått till tekniken utan håller mig till hederligt toalettpapper. Barnen tycker att duschen är mycket spännande och brukar högtryckstvätta hela hemlighuset när tillfälle ges…

Toalettpappret är för övrigt helt omöjligt. Det går i småmolekyler bara man tittar på det. Jag har vid något tillfälle lyckats att köpa hem ett papper som fungerar men oftast får jag med mig den allra mest smuliga och tunna sorten. Hållaren som rullen sitter på lutar en liten aning nedåt vilket gör att rulleländet far i golvet när man vill nappa åt sig en bit papper. Den trillar ner och rullar ut sig i hela sin härlighet. Man får resa sig och rulla efter.

Problemet med toalettpappret stannar inte vid kvalitén och hållaren utan jag har även upptäckt att toalettpappret har en tendens att var slut när jag som bäst behöver det. En stor del av min vardag går ut på att springa runt uppe och nere i vårt hem och göra toalettpapperskontroller. Det innebär att jag ser till att det alltid finns en rulle i reserv på alla toaletter. Ingen vill ju ränna runder på 600 kvadratmeter och leta rulle när man är nyskiten. Hur kommer det sig då att just jag, allt som oftast, drabbas just av det problemet? Jag som läggar så stor vikt vid pappersrullereserven. Alla andra utför sitt ärende, torkar sig och går vidare. Jag hamnar alltid på den toan där det inte finns något papper. Det är en mammas lott i livet, misstänker jag.

Det blev mycket skitsnack (och ännu mer blir det nästa gång)!