Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Hur förbereder man sig för mingel i de fina salongerna?

2011-01-22

Den frågan ställde jag mig när jag fick en inbjudan till mottagningen på Radisson Blu Hotel i Abu Dhabi i veckan som gick. HKH Kronprinsessan Victoria förväntades närvara. Inbjudan fick jag och min man samma dag som festligheterna skulle äga rum och tur var väl det. Hade jag vetat det en vecka i förväg så hade jag troligtvis förberett ihjäl mig och då hade jag missat hela balunsen.

Om jag hade haft en vecka på mig skulle jag antagligen gjort en blodtransplantation. Jag vill ha blått blod i mina ådror! I Dubai går det att göra alla typer av operationer (jag känner bland annat en kvinna som fyllt upp rumpan med silkon och hon är jätte nöjd) så det skulle nog inte vara något problem att transplantera lite blod.

Jag skulle ha köpt ett ”grodfilter”. Det är något jag har behövt länge. När jag öppnar munnen så liksom bara ploppar det ut grodor, helt utan förvarning. Hjärnans varningssignal hinner inte med. Det kan ställa till trassel, allra helst om det skulle vara HKH Kronprinsessan Victoria som konverserar mig.

Jag skulle läsa på intensivt om alternativa energikällor. Kronprinsessans och min berikande konversation skulle hålla sig på en hög nivå. Vi skulle inte prata om glasögonbågar, träning eller renovering av kök.

En snabbkurs i hur man håller handväskan, champagneglaset, vattenglaset och alla läckra snittar samtidigt som man äter, pratar och ser snygg ut, skulle jag behöva.

Nu hann jag ingenting av ovanstående och fick satsa på mitt utseende. För att jag skall platsa i de riktigt fina salongerna räcker det inte med lite rött på kinden. Jag behöver grov stylas. Alla burkar, penslar, hårborstar, hårblåsar, benvax och parfymer kom fram.  Jag blev till slut riktigt fluffig och fin.

Kvällen avlöpte enligt förväntningarna och Kronprinsessan uppenbarade sig. Vi hälsade artigt och hon sa, ”hejsan”. Jag hade som sagt inget "grodfilter" så jag nöjde mig med ett kort, ”hej”. Det kan väl aldrig bli fel?

Kvällen var verkligen uppsluppen och trevlig, allt i regi av SBC. Tänka sig att jag har frotterat mig med kungligheter, det hade jag då aldrig trott skulle hända.

Hejsan, svejsan.