Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Kär indier.

2009-01-31

Kär indier. 

Jag är mycket förtjust i vackra smycken och har designat en del själv. Här i Dubai har jag hittat en juvelaffär som tillverkar mina idéer helt enligt modellen jag har i huvudet. Jag är riktigt usel på att rita så jag nöjer mig med att förklara. Det blir alltid som jag tänkt mig, vad det gäller smyckena i alla fall.

Mannen jag vänder mig till är en rar indier i 30 årsåldern. Han förstår mina smyckeprojekt bra. Jag började under våren misstänka att han däremot hade missförstått mina frekventa besök i hans butik. Han ringde mig hem vid upprepade tillfällen och på konstiga tider. Han blev ettrigare och ettrigare tills att han till slut inte kunde hålla inne med sin önskan längre. Han frågade helt enkelt om jag inte kunde följa med honom till Indien. Han gillade inte indiska flickor, påstod han, utan ville ha mig med och visa upp för sina föräldrar. Hur tolkar man den inviten? Min man tyckte nog att det inte var en så särskilt bra idé. Jag slutade att besöka butiken.  

Till vår bröllopsdag ville jag ge min man manschettknappar och jag hade en så bra bild på dem, i huvudet. Jag gick tillbaka till butiken och tog faktiskt med mig min make som fick sitta på en stol i hörnet och övervaka processen. Allt gick enligt regelverket. 

Dagen efter ringde indiern och var alldeles upprymd. Han kunde inte nog prisa min man: ”Very handsome, nice body”. Ja, jag kan ju inte annat än att hålla med.   

I veckan var det min mans födelsedag och han önskade sig ja, just det, manschettknappar. Återigen skapade jag ett par snygga som skulle matcha hans klocka. Indiern som fortfarande är vår ”hovleverantör” involverades. Jag känner mig mindre utpekad som blivande partner numer eftersom att han har breddat sin målgrupp. Indiern fick reda på att min man fyllde år och när jag kom för att hämta hans present hade han förberett choklad, mousserande dryck, och en nalle med en skylt i handen som sa: ”I love you”, till min man. Jag stod mest och gapade och funderade på hur jag skulle hantera det hela.  

Dagen efter kommer det en stor bukett med blommor hem, till min man. Gissa från vem! Indiern så klart.