Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Placenta Praevia

2009-07-10

 

Placenta praevia

Graviditeten framskrider nästan enligt planerna. Det är alldeles ofattbart att det ligger ett litet barn i magen. Ett ganska livligt barn som envisas med att slå kullerbyttor och roa sig friskt i sin enrummare. Det är så häftigt att känna alla rörelser! Vi är rysligt nyfikna på hur den lille ser ut och på vilket kön barnet har. Det känns som en oerhörd bonus att få ett tredje barn. Vi är mycket förväntansfulla.

 

Nästan enligt planerna skrev jag och det innebär att det finns en liten avvikelse och det är moderkakan. Den ligger och blockerar utgången, placenta praevia kallas det tydligen. Så länge jag inte blöder är det ingen fara förutom att risken för kejsarsnitt är ganska hög. Barnet kan ju inte komma ut den naturliga vägen om inte moderkakan flyttar sig, vilken den inte tycks göra på mig. Läkarna, både den i Frankrike och den här i Dubai, ordinerar vila. Jag har erbjudit mig att stå på huvudet för att hjälpa moderkakan att glida undan men tydligen är det ingen metod som rekommenderas, utan det är vila och en portion tur som gäller.

 

Jag har sopat nätet på information om min mycket ovanliga åkomma som mestadels drabbar rökare. Jag har hållit i en cigarett en gång för tio år sedan, kan det vara orsaken… Nätet är bra men jag tycker att man ibland kan få lite väl mycket orelevant information på köpet. Många katastrofberättelser finns att tillgå.

 

Hur som helst så är det vila som gäller, vilket i mitt fall är nog så svårt. Jag har en spännande och intensiv sommar framför mig tillsammans med barnen. Vi skall inte bara till Frankrike utan även besöka familj och vänner på flera håll i Sverige. En tur till Belgien samt en bilresa mellan Sverige och Frankrike väntar. Jag var i Frankrike i förra veckan och lämnade barnen hos farmor och farfar och passade på att träffa den franska läkaren. Han himlade med ögonen, suckade och sa: Oh, la, la, när han hörde om mitt intensiva program.

 

Varför skall barnet födas i Frankrike och inte i Sverige frågar sig alla som jag träffar. Ja, varför inte? Omväxling förnöjer! Det är enklare och snabbare för min man att ta sig med direktflyg till Paris än till Skene (där mina föräldrar finns). Min mans föräldrar har ett hus i Bourgogne där hela familjen kan tillbringa ett par veckor när barnet är fött. Vi hoppas även på at det skall finnas utrymme för en tur tillbaka till Sverige för at visa upp det nya underverket. Jag planerar att komma tillbaka till Dubai i mitten av oktober. Det blir ett långt sommarlov för mig och barnen. Det skall bli härligt.