Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Mammografi

2011-03-07

För ett tag sedan skulle jag för första gången göra en mammografi. Det kändes lite nervöst för jag har hört at de stackars brösten plattas till som pannkakor och förblir platta i en vecka efteråt, nästan i alla fall. Å andra sidan, om man redan har pannkaksformen så kanske man inte märker någon skillnad?

Jag hade fått en tid och begav mig iväg. Vi samma tillfälle skulle jag kolla alla mina födelsemärken. Jag har 2345 stycken ungefär. Doktorn tog bort 34 stycken och det blev ganska blodigt och gjorde ont. Jag hade rejält hög puls efter och då var det dags för ett blodtryck innan mammografin. Jag påpekade för sköterskan att jag normalt har ett lågt blodtryck och att det antagligen skulle vara missvisande nu, efter den blodiga behandlingen. Sköterskan lyssnade antagligen inte på mig för hon blev väldigt bekymrad över mitt höga blodtryck. Jaja.

Nästa etapp var då mammografin. Läkaren bad mig klä av mig på under kroppen och hoppa upp i stolen. Jag såg antagligen ut som ett frågetecken. Han fortsatte.  ”Ja, en del gillar inte alls det här testet men det gå fort.” ”Varför skall jag sitta i gyn-stolen?”, undrade jag. ”Ja, du kan ju knappast stå där mitt på golvet”, svarade han. Jag tänkte att det kanske ingår ett livmoderhalscancertest så jag gjorde som han sa. Han genomförde testet och sa att det var klart. ”Vadå klart, skall du inte kolla brösten?”, undrade jag.  ”Nej, det brukar jag aldrig göra. Jag är gynekolog”, snäste han. ”Jag har beställt mammografi!”, protesterade jag. ”Vad gör du då hos mig?”, frågade han. Ja, inte vet jag. ”Jag blev inskickad här”, svarade jag. Jag blev sur och klagade i receptionen. De visste inte vad som hänt och någon tid för mammografi hade de inte. Typiskt Dubai, tänkte jag. Man kan ju få högt blodtryck för mindre.