Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Vilket häftigt datum att födas på!

2009-09-09

090909

Vilket häftigt datum att födas på! Så varför kommer då inte bebisen?

En liten lägesrapport från Frankrike i väntan på den nya familjemedlemmen:

Idag är det den stora dagen som vi har väntat på i nio månader. Barnet är beräknat till idag. Har jag värkar? Är jag på förlossningsavdelningen? Går vattnet? NEJ och åter nej!!! Jag sitter här framför datorn i lugn och ro medan jag kommunicerar med omvärlden. Antagligen kommer inte barnet att komma ut och jag blir den första kvinnan i världen som förblir gravid resten av livet. Jag är inte så lite gravid heller för den delen. De franska eleganta och nätta doktorerna som jag kommit i kontakt med anser samtliga att mina 20 kilo plus är ungefär 19 för mycket. De har även vänligheten att tala om att det är en STOOOR bebis på minst 3,8 kg. Jaja, större bebisar har jag minsann hört talas om. Min bror fick i mars en präktig flicka som vägde 4,6 kg. Det är en stooor bebis däremot. Jag har en väninna som fick en pojke på 5,3 så inte är 3,8 så särskilt stort. Min syster fick för ett par veckor sedan en flicka på 3,3 och det är i mina ögon en liten bebis. Hur som helst så tycks den stora, lilla bebisen inte vilja komma ut. Vi har redan varit två gånger på sjukhuset eftersom jag har haft värkar och blödningar. Sista gången fick jag ett piller som skulle sätta stopp för värkarna eftersom att det inte var några ”riktiga” värkar. Vad är skillnaden mellan riktiga värkar och inte så riktiga värkar?

Moderkakan ligger ju som bekant lite illa men har tack och lov flyttat sig och blockerar inte längre utgången, vilket gör att jag slipper undan kejsarsnitt. Det är jag mycket glad för. Nu återstår det bara att vänta och att hålla tummarna för att barnet kommer inom kort.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt skön sommar med lata dagar, bad, familj, vänner, god mat och avkoppling i naturen. Vi har själva haft en fantastisk lång, innehållsrik och givande sommar. Den har jag tänkt berätta mer om imorgon, såvida jag inte förlöses då(?).

På återhörande imorgon!