Family in Dubai

 

 

Palmen 

En del kanske är pigga på att besöka den berömda konstgjorda ön som är i form av en palm, Palm Jumeirah. Byggherrarna själva kallar Palm Jumeirah för världens åttonde underverk. Det är väldigt imponerande att man kan bygga en artificiell jättepalm och att folk verkligen kan bo på ön. Denna palm är inte den enda konstgjorda ön, utan det finns ytterliggare två stycken som är under konstruktion.

Ute i Persiska viken byggs också ”The World” som är en mängd öar i form av världen. Denna ögrupp skall vara världens största byggprojekt och tänkt att locka de allra mest rika och berömda. Många är namnen på de kändisar som anses vara spekulant på en liten ö i ”världen”. Det går inte at besöka ”The world”, såvida du inte har tänkt at plocka fram den extra stora plånboken och bli ägare till en liten del av ”världen”. Vi dödliga får nöja oss med att besöka Palm Jumeirah. Palmen är skyltad från alla håll och kanter (välskyltat, för ovanlighetens skull) och den nås lätt från Sheikh Zayed road och från Beach road.  Väl ute på stammen vill man direkt hoppa ur bilen och ta ett foto av läckra Burj al Arab på höger sida men det är inte tillåtet att stanna.  Det är inte möjligt att besöka stranden eller poolerna.

När man kört under vattnet i en tunnel och kommer upp på andra sidan så ser man havet, det är en härlig vy.Tar man till vänster kommer man så småningom till urläckra Zabeel Sarey och lite längre bort till ännu läckrare One and Only the Palm. Varför inte passa på att avnjuta en lunch eller middag här?

På palmen finns ännu fler häftiga hotell! Längst ut på palmen ligger det stora, maffiga och hotellet Atlantis (öppnade i slutet av september 2008).  

 

Atlantis 

Hotellen i Dubai överträffar varandra i storhet, uppfinningsrikedom och lyx. Atlantis är inget undantag, se ovan. Hotellet är överdådigt och entrén är helt byggd i olika typer av sten och marmor. Avsaknaden av textilier gör att ljudnivån stundtals kan bli väldigt hög. Detta jättekomplex skall ha kostat runt tio miljarder kronor att bygga. Det är uppfört i samma stil som systerhotellet på Bahamas och med den sjunkna staden Atlantis som tema. Skulle lusten att övernatta i den allra mest åtråvärda sviten bli alltför påtaglig gäller det att ha spara länge, länge. Priset är strax under 200 000 kr/natt. Sviten innehåller å andra sidan tre sovrum, matbord klätt i bladguld och ena väggen består av ett akvarium. Känns priset i mastigaste laget? Man kan nöja sig med ett dagsbesök.

Hotellet har en stor vattenpark, Aquaventure, en liten vattenlekpark för barn, Splashers och ett delfinarium.Vattenlandet, Aquaventure är stort. Höjdpunkten är ett torn med tre våningar där man åker i stora badringar, i rutschkanor som mynnar ut i en fors. Det finns även en fritt-fall bana. Inom området hittar man restauranger, tack och lov, för man får inte ta med egen mat. Vill man bada i havet så går det också. För att åka vattenrutschkanorna så skall barnen vara över 1,20 m. För mindre barn finns det ett vattentorn som lockar till lek. Även vuxna får utlopp för sitt barnasinne! Inträde 220 dhr/pers. Inkluderat i inträdet är entré till akvariet utanför vattenparken. I Akvariet hittar man allt från guldfiskar till hajar.