Family in Dubai

Vattenparker

Wild Wadi Waterpark 

Ett vattenland som erbjuder 23 olika attraktioner med bl a en vattenrutschbana som är 33 meter hög. Längst in i parken finner ni ett mindre lek- och vattentorn för de yngre. Mat får ej medtagas. Det finns flera olika restauranger. Vattenparken är fin men oftast ”knöfull” av folk. De större barnen har mer glädje av parken än de mindre.  Inträdet är ca 180 dhr. 

www.wildwadi.comTel. 04 348 4444 

Dreamland

Dreamland är en vattenpark som ligger i emiratet Ras Al Khaima, knappt 2 timmars resväg från Dubai. Det är inte så ”häftigt” som de två tidigare nämnda utan passar även de mindre barnen mycket bra. Det finns en mängd skojiga rutschkanor att välja mellan. Alla kan åka från mormor och morfar till ett barn som är 1 meter högt. Personligen tycker jag bäst om detta vattenland. Det finns stora ytor, inte så mycket folk, en lockande lekpool för barnen med solstolar omkring. Det är inte tillåtet att ta med sin egen mat utan man hänvisas till restaurangerna. Vi åt aldrig på något av ställena, utan "smugglade in" lite snacks, frukt och vatten. Man klarar av attraktionerna på några timmar och det känns skönt att lämna ett ställe där man känner att man verkligen provat allt. Inträde 70-100 dhr.  

http://www.dreamlanduae.com/


Atlantis

Atlantis vattenpark ligger i anslutning till hotell Atlantis på Palmen. Vattenparken är fin och har flera kanaler där man kan glida fram i stora badringar. Höjdpunkten är ett högt torn där flera rutschkanor startar som man åker i med de stora badringarna. De har även "shark attack" där man åker  i en tunnel genom hajakvarium. Rekommenderas till lite större barn. Kostar 220 dhr.  De har även ett delfinarie där man kan betala inträde för att simma med fiskar och delfiner. Man får inte ta med egen mat.  

Familjen har roligt på Dreamland.