Family in Dubai

Burj Al Arab

                     


      

En av de spektakulära foajerna på hotellet.    I Burj al Arab är allt som glimmar guld.


"Arbernas torn"

Detta spektakulära hotell står på en konstgjord ö ute i vattnet. Till detta, 321 meter höga, segel tar sig besökaren via en bro eller landar på helikopterplattan på den 28:onde våningen. 

Hotellet är nog ståtligast att se på kvällen när det är upplyst. Färgen varierar och synen är praktfull. Ungefär 400 kronor/person kostar ”inträdet” om man bara vill stilla sin nyfikenhet och inte äta. Vill man äta bör bordet bokas i god tid och bokaren vara försedd med en hel del tålamod. Man ombeds nämligen att bekräfta sin bokning via fax med en bild på sitt pass och sitt kontokort (båda sidorna) och en underskrift av bokningen. När pappersexercisen är avklarad är man hjärtligt välkommen in i lyxens värld om än väl övervakad av små diskreta kameror.

Man kliver elegant ur sin bil som parkeras av hotellets personal och stegar in i en färgsprakande makalöst påkostad foajé med en takhöjd på 180 meter. Under rulltrappsresan upp till nästa foajé finns det vackra fiskar att beundra i akvariet vid sidan.

Servicen är exemplarisk. Man får uppleva en stund i en helt annan värld och kan inte låta bli att imponeras.

Den som väljer att ta in på ett av de överdådiga rummen med bladguldskantade speglar i taket kan bli hämtad med Rolls Royce. Hotellet äger minst 20 stycken som står till de övernattande gästernas förfogande. Det minsta rummet är 170 kvadratmeter och kostar 12 000 kronor natten och det ingår en butler. Hotellets policy är att gästen skall kunna få vad den önskar sig. När du ligger i ditt bubbelbad på Burj Al Arab och plötsligt känner ett akutbehov av en prinsesstårta från bageriet i Sundsvall så kan du få det. Det kan ta upp till  ett dygn, så det akuta behovet blir inte tillfredställt direkt men den om väntar på något gott. Notan kanske blir saftig men är man sugen på prinsesstårta så är man…


 

Jag frågade efter "doggy bag" efter ett av våra restaurangbesök här, inte en smula av godsakerna får gå till spillo...


BURJ AL ARABS ALLA RESTAURANGER 

När man är i Dubai så kan vi varmt rekommendera ett besök, eller varför inte flera, på Burj Al Arab. Visst, visst är det dyrt men man det är inte bara bukfylla det är även en oförglömlig upplevelse och en exceptionell service. Man träder verkligen in i lyxens värld när man stegar in i Burj Al Arabs lobby.  Vi har upptäckt men ganska ofta ändrar reglerna för bokningar, barn och även de olika restaurangernas menyer och upplägg. Vi vill gärna ge er en liten välsmakande guide till hotellets restauranger.   

Al Iwan

Detta är en restaurang som är överdådigt smyckad i guld och rött. Inredningen är ombonad och kan kanske kännas lite tung men den stämmer till resten av hotellet. Vi har här avnjutit deras kvällsbuffé vid ett par tillfällen. Här är temat arabisk mat med influenser från Frankrike och Italien. Buffén är inte överdådig och man kan smaka lite på allt.Restaurangen serverar både lunch och middag.Klädkoden är elegant.    

Al Mahara

Detta är den omtalade fiskrestaurangen till vilken man får åka en simulerad undervattenstur. Man kommer fram och möts av dämpad belysning, inbjudande fåtöljer, en välfylld bar och en förtjusande kvinna som spelar harpa. Har man tid är det värt att avnjuta en raffinerad drink innan man sätter sig till bords. Borden har alla utsikt över att akvarium där middagen simmar omkring i all sköns ro. Stämningen är mycket speciell och förväntningarna stiger på maten. Menyn består av olika fiskrätter. Vi tog alla olika mat och några var mycket nöjda medan andra inte alls var nöjda. Vi var alla däremot överens om att efterrätterna var kopiösa och mycket goda. Sammanfattningsvis kan man säga att här kostar det mer än vad det smakar men inramningen är läcker. Al Mahara har fått flera fina priser. Restaurangen serverar både lunch och middag.Klädkoden är halvformell.    

Al Muntaha

Skall du bara äta en brunch i ditt liv så ät den här! Maten är helt fantastisk. Allt presenteras mycket lockande och snygg, det finns flera kockar som tillagar maten framför dig, det finns mat för alla smakriktningar och från många olika världsdelar. Inget smakar som något annat och allt är enormt välgjort och genomtänkt. Man får prova nya smaksensationer och kombinationer man inte trodde fanns. Viss mat på buffén varierar också från den ena gången till den andra.  Det finns små tallrikar med vackert upplagda smakportioner liksom varmrätter du tar själv. Brödet och bakverken är helt nygjorda. Barnen hittar mycket som lockar som pasta, äggrätter, kyckling och hemgjord glass med mera.  Vi har lagt upp ätandet så att ingen får lov att äta frukost. Vi kommer hit vid 11 och äter till 14 tiden. Ju mer du äter ju mer tjänar du… Vi klarar oss på ett mål mat den dagen. Man blir inte hungrig mer. Vi satsar på kaviaren, hummern, sushin och gåslevern. Efteråt blir det underbara franska ostar och som kronan på verket har de ett dessertbord som kan får oss alla att glömma hur mätta vi var efter osten. Desserterna är fantastiska konstverk och det allra, allra bästa är de små hemgjorda hallon och citronpralinerna. Det är en god idé att komma tidigt för då slipper man trängas vid gåslevern. Beställ ett bord vid fönstret och boka i tid. Utsikten från restaurangen som ligger 200 meter upp i luften kan man inte se sig mätt på, så tur är det att det finns en buffé. I priset ingår alla sorters kaffe och te (om det inte är en kaffedrink med alkohol), däremot så tar de betalt för bordsvatten så håll er till de färskpressade juicerna på buffén.   Vill man lyxa till det ytterliggare kan man lägga till obegränsat med champagne men då blir priset det dubbla. Restaurangen serverar både lunch och middag. Maten är då Medelhavsinspirerad. Bruncherna är endast på fredagar. Klädkoden är elegant    

Bab Al Yam

Här har vi inte ätit därför att vi ångrade oss efter att ha kommit hit. Vi hade bokat ett bord och skulle äta en buffé men blev ganska förvånade över att allt kändes så mycket mindre exklusivt än de andra restaurangerna och buffépriset var mer eller mindre det samma. Här kan man sitta ute, vilket skiljer den här restaurangen från de andra (förutom Majlis al Bahar). Restaurangen serverar både frukost, lunch och middag.Klädkoden är elegant.    

Junsui

Den ultimata asiatiska lyxkrogen! Är man det allra minsta lilla förtjust i asiatisk mat så är det hit man skall gå. Här hittar man den komplicerade asiatiska kokkonsten i form av en mycket stor buffé. Restaurangen är ofta välfylld av asiater vilket känns som ett gott betyg. Sushin är ljuvlig, salladerna fräscha, pekingankan knaprig, sopporna görs framför dig och nudlarna är perfekta. Du hittar även ångande dumplings och dim sum. Desserterna består av exotiska frukter, små fina bakverk, pannkakor och glass.  Inredningen är ljus, stram och elegant. Den skiljer sig från övrig inredning på hotellet som är överdådig. Väggarna är klädda med präglat skinn och mosaik. Toaletterna är ursnygga, speciellt handfaten. Restaurangen serverar både lunch och middag.Klädkoden är elegant.    

Majlis Al Bahar

Här i har vi inte alls varit och återkommer vid ett senare tillfälle.    

Sahn EddarHär sitter du och avnjuter en frukost eller efternoon-tea med utsikt över alla som kommer och går. Serveringen ligger på andra våning. Man kommer undan för en mindre peng här än i restaurangerna men upplevelsen är inte riktigt lika häftig.  Restaurangen serverar både bara frukost (à la carte) och eftermiddagskaffe eller te. 

Klädkoden kallar de ”smart casual”

 

                                  

Inte nog med att får avnjuta en makalös brunch på Al Muntaha utan man bjuds även på en häftig utsikt!

 

Blomsterarrangemangen är alltid kreativa och färgglada på detta hotell.