Family in Dubai

Parker

Creek Park 

En stor grön och på sina ställen, lummig park vid Creeken. Parken erbjuder joggingspår, fiske, bad (men hur rent är egentligen vattnet?), grillplatser, cykeluthyrning (att ta med den egna cykeln är inte tillåtet). Det finns flera lekparker och gungställningar. Vill man se det hela lite grand ifrån ovan så går det en 2,5 km lång linbana (utan luftkonditionering i kabinen). Linbanan tar 30 minuter och kostar 10 dhr för barn och 25 dhr för vuxna.  

Inträdet till parken är 5 dhr för barn och vuxna. Aktiviteterna inne i parken kostar alla pengar utom de "vanliga" lekplatserna. Öppet 8-23 alla dagar. En vardag/vecka endast för kvinnor och barn. 

Children´s City

Ligger inne i Creekside Park och är som Universum (i Göteborg), Tom Titt (i Stockholm) och Kreativum (i Ronneby) i miniatyr. Barnen får experimentera, prova på, klämma och känna och samtidigt lära sig en mängd saker om Dubai. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum. Childrens City är uppdelad på tre våningar. Längst ner finns en cafeteria, ett roligt lekrum och en fin leksaksaffär. Ett besök här rekommenderas!Inträdet kostar 10dhr för barn och 15 dhr för vuxna. 

Delfinarium

Inne i Creekside park finns även ett delfinarium med shower.  Man kan inte gå in och titta på delfinerna, utan det är showen som gäller. Kolla upp när de visas innan ni åker. Tänk på att ha kontanter till inträde, de tar ej kort vare sig vid inträde till parken, Childrens City eller delfinariet. Man bör boka plats till showen i förväg. Showen kostar för två vuxna och två barn 300 dhr och varar i 45 minuter. Vill man sitta på vip-platser (i praktiken röda stolar istället för gula) kostar det ytterliggare 100 dhr. Under showen erbjuds man att spendera ännu mer pengar på diverse ting. Jag tycker att det kostar mer än det smakar men barnen gillade delfinerna skarpt.

www.dubaidolphinarium.ae Tel. 04 3369773   


Safa Park 

En stor park i Jumeirah där man lagt energi på anlägga vacker grönska. Parken kännetecknas av sitt pariserhjul. Här finns möjligheter att spela fotboll, tennis, basket och det finns en stötdämpad joggingslinga runt parken (det är gratis att använda slingan). Det finns trampoliner, hopptorn och flera olika lekplatser. På helgerna, under den svalare säsongen, är det många familjer som kommer hit för att grilla, cykla, flyga drake eller spela fotboll. Inom parkområdet finns en konstgjord sjö där man kan hyra roddbåtar. Om man har lite hemlängtan så kan den stillas något i Safa Park. Det känns ganska friskt och härligt här.  En vardag/vecka endast för kvinnor och barn. Det finns även en del av parken som är enbart för kvinnor och barn där man hittar en stor fin lekplats. Vid jämna mellanrum hålls det loppmarknad här. Det kan ju vara en idé att göra av med en del prylar när man skall flytta vidare! Det kostar 3 dhr i inträde. Öppet 8-23 alla dagar.

Jumeriah Beach Park

Längs Beach Road, nästan nere vid flaggstången och Bur Dubai ligger Jumeriah Beach Park. Det är en mindre park som även har en fin strand med möjlighet till omklädning, dusch och solstolar. De har ett trevligt lekområde i skuggan, bord och flera grönytor som är perfekta för picknick. Var beredda på att det under helgen är fullt av folk. Det kostar 5 dhr/person eller 20 dhr/bil.

Mushrif Park

Dubais största park. Här kan man gå runt länge och det är riktigt skönt med ett rejält grönområde. För oss som gärna springer en lång runda får här lite yta att röra sig på. På helgerna finns det massor med människor överallt som har picknick. Parken ligger lite utanför det mest tätbebyggda området.

Barnen flyger drake i Safa Park.