Family in Dubai

Burj Khalifa

(Khalifatornet). Från början kallades världens högsta torn för Burj Dubai men vid invigningen (4 januari 2010) fick tornet ett nytt namn, Burj Khalifa, en hyllning till Förenade Arabemiratens president Shejk Khalifa bin Zaid Al-Nahyan. Tornet är  828 meter högt och har c:a 190 våningar. Byggnaden användas som hotell, kontor, restaurang och för bostäder. Grunden lades år 2005. Man kan besöka tornet och beundra utsikten. Biljetten kostar 125 AED/person och bokas i förväg via nätet, klicka här. Vill man åka upp på studs och köpa biljetten på plats är priset 400 AED/person.

För de som är filmintresserdae kan jag berätta att delar av Mission Impossible 4, Ghost Protocol med Tom Cruise i huvudrollen spelades in här. För de som är alldeles extra superintresserad kan jag även berätta att jag var på premiären!

När ni bestiger världens högsta torn så använd gärna hissen!

 


Om man bara fick veta vad de två tisslar och tasslar om?

 

Läs mer om den franske spindelmannen som också klättrat på utsidan av Burj al Arab.

Återigen, håll er till hissen:-)

 


Tornet är så högt att det inte ryms på bilden...

 

 

Souk al Bahar

Nybyggt, trevligt shoppingcentrum i traditionell stil. Här är det behagligt att strosa och beundra världens högsta torn (se ovan) samt fontänerna (se nedan). Det finns gott om bra restauranger och caféer.


 

 

Fontänerna vid Dubai Mall

 

På youtube kan man njuta av fontänerna i alla möjliga varianter, här är en.