Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Det kryllar av otäcka kryp.

2009-11-05

Nej, jag pratar inte om mina medtrafikanter ( jag gillar inte hur folk kör här) utan om ovälkomna kryp i köket. När jag lyfte locket på kaffebryggaren inför min första kopp kaffe efter återkomsten till Dubai överraskades jag av massor av insekter som tydligen hade bosatt sig i just där. Jag gav till ett tjut och de drog sin kos. Min man undrade vad som stod på. Ohyra!!! Han dök upp och höll god min. Hur som helst så är det insekter vi människor måste äta en dag när det inte finns något annat kvar på jorden, enligt honom. Jag anser att då måste verkligen allt annat ätbart vara slut innan jag skall överväga att mumsa i mig en kackerlacka eller en skalbagge. Jag undrar om inte fårtestiklarna i mataffären skulle vara aptitligare, eller nej, kanske inte… Han tog sig i alla fall tid att skruva isär hela maskinen för sanering. Vi rengjorde alla skrymslen och jag passade även på att avkalka den. När vi väl var klara såg den ut som ny men den fungerade inte längre. Nu har vi en mycket ren kaffebryggare som inte längre kan brygga kaffe. Vad är bäst en kaffebryggare som brygger kaffe men som är full av ohyra eller en som inte brygger kaffe men är ren?

När jag öppnade köksskåpen såg det lika illa ut som i kaffebryggaren. Upp till kamp! Det blev en tuff fight mot alla små äckliga kräk som levt livets glada dagar i vårt kök under hela sommaren. Detta var inte nog, utan vid närmare anblick av vardgasrummet så ser jag att insekterna fått sällskap av myror, massor av myror. De är å andra sidan inte lika obehagliga som kräken i köket men inte heller tillräckligt sällskapliga för att kunna fungera som husdjur. Här i Dubai måste man sanera hemmet från ohyra minst var sjätte månad om man vill undvika den typen av obehagliga överraskningar som jag nyss råkade ut för. Denna sanering görs av ”pest control” som kan liknas vid anticimex. Det är nog lugnast att man inte vet vad det är de sprutar med. Jag är rädd för att det är en gas som inte är laglig i Sverige, det är därför vi har avvaktat, vi skall ju snart flytta.

Frågan är om jag i stället för att attackera borde leta efter frestande recept på insektssoppa eller myrmoussaka?