Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Nyårslöfte, någon?

2009-01-01

Hur har ni det med ert nyårslöfte? Håller ni det?

 

Jag har ett stående nyårslöfte sedan tio år tillbaka och det är att äta långsamt. Det brukar fungera under frukosten den 1:a januari eftersom att jag då i allmänhet är så mätt från gårdagens festmåltid att jag kan inte kan kasta i mig maten. Framåt lunchtid är löftet oftast bortglömt för att 364 dagar senare grävas upp till ytan igen.

 

I år tänkte jag förnya mig och bad försynt det trevliga nyårssällskapet om lite tips. Sällskapet bestod av min man, syster och svåger. Min man hävdade med bestämdhet att jag redan är perfekt och inte alls behöver fundera på några nyårslöften. Jag tror att hans diplomatiska inställning beror på en önskan om en fridfull kväll… Min syster däremot hostade till en aning och påpekade vänligt att hon faktiskt har ett förslag. ”Jasså, jaha”, sa jag med en antydan till förvåning i rösten. Hon fortsatte i bestämd ton: ”Packa, du måste lära dig att packa!” Hon hade nämligen insett allvaret i min klagosång över packningen jag var tvungen att göra innan vi åkte till resortet över nyår. Hon hade dessutom, med egna ögon, beskådat packproceduren. Till saken hör att jag själv ansåg att det gick ovanlig fort och smidigt. Det tog bara fyra timmar. Jag behöver i allmänhet tre dagar för att få ihop en veckas packning till mig och barnen. Fyra timmar för tre nätter är därför snabbt i min värld. Hon suckade, himlade med ögonen och dolde inte att hon ansåg att det var fullkomligt slöseri med tid. Hon är en hårt arbetande kvinna i karriären med hus, man och barn så hon lägger max en timme på en packning för sju nätter. Hur sjutton lyckas hon med det? Inte nog med att man skall välja bland alla plagg sedan tillkommer matchande underkläder, skor, skärp, make-up och som pricken över i:et valet av smycken.

 

Sagt och gjort, årets nyårslöfte är:

1. Jag skall packa snabbt.

2. Jag skall packa lätt.

 

Hur skall jag gå tillväga?

 

Ju färre klädesplagg man har desto enklare blir det att välja. Jag började helt sonika med att rensa ur garderoben igår. Kläderna som jag har skiljt mig ifrån skall jag ge till bättre behövande. Nästa steg blir att förbereda en necessär som står klar. Jag ser framför mig hur jag bara rycker med den i förbifarten. Tredje etappen, i min förbättrade packningsprocess, är att tänka ut i förväg vad som skall med och sedan ta bort hälften. Det sistnämnda steget är utan tvekan den svåraste.

 

Nu återstår det bara att boka en resa för att se hur det hela fungerar.