Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Gravid från topp till tå.

2009-06-17

När jag är gravid får jag inte bara en söt liten bula på magen utan jag blir gravid från huvudet till fötterna. Det är faktiskt ganska festligt för jag blir en helt ny person.

Mitt hår blir tjockare, inte alls dumt. Mina rynkor fylls ut med naturligt kroppsfett och det kostar ingenting. Jag ser 5 år yngre ut på nio månader och på köpet får jag två extra hakor. Halsen skulle göra en brottare grön av avundsjuka. Den blir så väl tilltagen att mitt favorit halsband inte går att knäppa. Axelpartiet blir mer rundat och jag kan raka mig under armarna utan att behöva dra i skinnet eftersom att även armhålan fylls ut med naturligt kroppsfett. Fingrarna ser mer välnärda ut än tidigare och jag behöver inte oroa mig för att tappa bort mina ringar eftersom att de inte går på och därmed ligger i tryggt förvar hemma i byrån. Ryggen blir bredare och det inger väl respekt? Sedan kommer vi till det allra mest tilltalande och det är att de två vändstekta äggen formas om till sympatiska meloner. Jag går minimal bh till 80D utan kirurgiska ingrepp.

Den allra största förvandlingen äger rum mellan brösten och höfterna. Magen blir rund ett par veckor innan jag blir gravid och växer sedan i ett rasande tempo, jag måste byta upp storleken på mammabyxorna från den ena veckan till den andra. Folk spekulerar friskt i hur många veckor det är kvar till förlossningsdagen redan när jag är i tredje månaden. När jag är i åttonde och nionde månaden tittar de på mig med medlidande. De tror, liksom jag, att jag skall spricka i vilken sekund som helst. Rumpan lever sitt eget liv, den flyter ut över gränserna och man kan inte riktigt avgöra om det är rumpan eller låren som svajar bakom mig när jag går. Vaderna växer till rejala stockar och hade det varit vinter i Dubai hade jag inte kunnat få på mig mina stövlar men det behöver jag ju knappast bekymra mig om nu. Fötterna slutar så småningom i fotriktiga Birkenstock eftersom att alla läckra sandaletter blir för små.

All denna totala make-over tar bara nio månader, kostar gratis och resulterar i ett nytt liv. Det är fantastiskt!