Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Barnen matas med sötsaker och kunskaper

2008-12-06

Vår son är sex år och går redan i skolan. Barnen börjar skolan när de är fyra år. Han har nyligen varit på två skolutflykter. Den första gick till en handelsträdgård. Tanken var att eleverna skulle insupa fakta om allt som är grönt och skönt. Grädde på moset var ett rejält tårtkalas. Vad har en tårta med växter att göra?

 

Nästa utflykt däremot skulle gå i hälsans tecken. Hela klassen åkte till ett fint hotell i närheten för att titta på restaurangverksamheten. Temat var " healthy eating". Lite lustigt att så unga elever studerar ”healthy eating” i ett restaurangkök. Det lustigaste av allt var att barnen kom tillbaka med en två liters burk proppfull med färgglatt och läskigt godis i ena handen. I den andra handen hade de något som föreställde pepparkakor men smakade riktigt otrevligt. Vår son proppade i sig för glatta livet när jag kom till skolan för att hämta honom. Middagen på kvällen skippade han med ursäkten att han var öm i magen. Hälsosamt?

 

Dagen efter hade vi Thanksgiving Breakfast i skolans matsal. Den frukosten innehåll inte mycket från vår berömda matcirkel. De små krabaterna försåg sig gladeligen med glaserade muffins fyllda med choklad, fabriksbakade croissanter, godiskakor (kakor som mammorna dekorerat med godis) och sockrade drycker. Efter den Thanksgiving måltiden var alla barnen rysligt pigga och for runt som galningar i sanden utanför. Hur barnen var sedan när blodsockret sjunkit slapp jag få reda på, för då var vi mammor klara med städningen.