Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Juvelberoende

2010-11-04

Jag är mycket svag för vackra juveler. För de som känner mig är detta ingen nyhet. Vill man ha en nyhet så kan jag bjuda på följande: Jag samlar på smyckebroschyrer. Detta blir en utelämnande betraktelse… Jag vårdar dem ömt och studerar innehållet med jämna mellanrum. Jag härstammar från en familj där vi har diverse annorlunda svagheter, så jag är i gott sällskap. Min pappa kan precis allt om elektriska installationer, bilar, svenska tågstationer, motorcyklar och dansband. Min brors specialiteter är flygplan, bilar och alla de amerikanska staterna. Min syster har en fantastisk känsla för stil, mode och textilier. Mammas ögon tar in allt som handlar om frisyrer, gardiner, lampor och trädgårdar.

Vi är alla experter inom våra områden och det kan vara så att vi bär med oss onödig kunskap. Ibland slår mig tanken att vi kanske skulle lägga vår energi på något annat än diamanter och dansband.

Själv har jag röntgenögon när det kommer till smycken. Jag kan inte hjälpa det men mina ögon spårar upp, lagrar och analyserar smycken. Nu kommer ännu en bekännelse: Jag kommer ihåg vad människor har för smycken på sig. Jag har helt enkelt smyckekoll på min omgivning. Visst är det otäckt?! Jag är en läskig typ. Läskiga typer finns det gott om i Halloween tider. Det är nu vi smyger oss ur garderoben. På tal om Halloween så firades den högtiden (?) intensivt i barnens skola häromdagen. Barnen såg ut som monster och några av mammorna som de var på väg till en kväll hos Hugh Hefner. En kort stund undrade jag om Halloween partyt egentligen var ett kodnamn för en annan typ av fest som skulle utspela sig lite senare, framåt småtimmarna, när alla minimonster sött slumrat in. I så fall missade jag det partajet, för när småtimmarna kom så sov jag min skönhetssömn.

Juveler är härligt. Jag gläds av att beundra dem på andra men även när de är utställda i blanka montrar. Jag har svårt att passera en Cartier butik utan att gå in och drägla lite över underverken.

Juveler är vackert men jag är väldigt kräsen. Det lilla jag handlar väljer jag med stor omsorg. Om jag skulle tröttna på något i mitt smyckeskrin så gör jag om det till något nytt. För mig är juvelerna till för att användas och att njutas av.

Juveler kan ställa till huvudbry. Vem vill köpa en diamant hux flux utan att ha den minsta koll på underverket? Här finns lite information för dig som är sugen på att handla diamanter. Trevlig diamantläsning så länge, jag är snart tillbaka med mer juvelbekännelser…