Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Två fruar, tre barn och fem maider.

2010-11-30

Jag har träffat en kvinna vars make är vän med en arabisk muslim som bor i ett annat Emirat. Denna kvinna ger mig rapporter om denne mannens, för oss, annorlunda liv. Jag lyssnar med stor förundran. Mannen som heter Mohammed har börjat dela med sig av sina äktenskapliga bekymmer till hennes make.

Mohammed och hans första fru sedan många år har aldrig fått några barn. Mohammeds mamma trycker på och hävdar att hon inte blir lycklig förrän den dagen hennes förstfödde son ger henne barnbarn. Mamman har redan en hel hög med barnbarn men lyckan står och faller med den förstföddes barnalstringsförmåga. Mohammed har med samtycke från hustru 1 skaffat sig en ny fru, hustru 2. Nu har alltså denne man två fruar och är lycklig nog att vänta trillingar (provrörsbefruktning) med den nya frun. Allt väl??? Nej, nu visar hustru 1 tendenser till svartsjuka. Mohammed förstår ingenting, vad är nu det här? Vi som har det så mysigt ihop alla tre! Han ser framför sig hur hustru 1 hjälper hustru 2 med barnen. Nej, det har hustru 1 inte alls tänkt sig. Hustru 1 har beslutat att hon och maken skall åka på två veckors semester till Australien. Hon kommer annars att totalt sätta sig på tvären, så det så! Hon vill resa precis när hustru 2 har fött fram de tre nytillskotten. Mohammed vill återställa husfriden och har bokat en två veckors resa till Perth.

Fruarna har enligt lagen rätt till identiska bostäder så mannen bygger nu två hus med en pool emellan som han hoppas att de kan dela. Han har för avsikt att tillbringa den ena veckan hos hustru 1 och nästa hos hustru 2, osv. Husen är inte klara så hustru 1 och Mohammed bor ihop än så länge, medan höggravida hustru 2 får bo hos sina föräldrar. Mannen hälsar på henne under helgen, hon bor bara någon mil bort.

Hustru 2 börjar bekymra sig för hon skall reda upp det hela och har bestämt att hon vill ha fyra maider, en till varje barn och en till sig själv. Hustru 1 vill förstås också ha en maid. Mannen kommer härmed ha, inte bara sina två fruar att medla mellan och tre nyfödda barn utan även fem maider i hushållet.

Hustru 2 anser att mannen måste köpa henne en stor bil (många människor blir det, när hon skall iväg…) Mannen vill inte alls köpa en bil till nr 2 för det har han inte gjort det till nr 1. Hon köpte sin bil själv eftersom att hon jobbar. Får hustru 2 en bil av mannen vill hustru 1 också ha en ny bil (därmed skulle hon ha två bilar). Snurrigt? Ja, det är nog inget mot vad Mohammed tycker! Jag är rädd för att detta bara är början…