Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Att moppa ett löpband

2009-01-25

Hur moppar man ett löpband? Jag har nu med egna ögon beskådat hur man på effektivaste sätt rengör ett löpband. I morse när jag var i gymmet så var det även tre städare där.

 

Städare finns det överallt i Dubai, ute som inne. På vägarna står de ofta och sopar grus eller tvättar koner. Inomhus moppar dom i tid och otid, överallt, hela tiden. I morse så tänkte jag mig att springa på löpbandet men de var tyvärr under moppning. En herre hade satt igång alla tre på 2,7 hastighet för att moppa dem. Han stod med moppen på ett av dem medan det rullade på, de andra två rullade också i väntan på sin omgång med moppen. Jag stod tålmodigt vid sidan om.

 

Han var ihärdig med moppen och jag kände hur tiden sprang ifrån mig. Å ena sidan så kan jag ju alltid styrketräna i stället. Det är ju viktigt att löpbanden blir rena. Å andra sidan så finns det många yrkesarbetande mammor som aldrig hinner träna. Jag skall inte klaga.

 

En annan herre iklädd halsduk om huvudet och rejäl vinterjacka putsade spegeln. Han var troligtvis förkyld och nös ideligen mot spegeln, utan att hålla för munnen. Den tredje var nog arbetsledaren för han studerade de två som jobbade medan han drack vatten. Man blir törstig av att gå på gym, även om man inte springer på löpbandet.