Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Två restauranger på en kväll.

2011-05-02

När min syster och hennes familj var på besök gjorde vi något nytt som var helt i min smak. Vi gjorde två restauranger på en kväll! Jag gillar optimal utdelning och vill hela tiden göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt därför jag känner mig väldigt nöjd med den här kvällen.

Min syster och svåger är storätare precis som jag och min man. Den aktuella kvällen råkade vi dessutom vara extra hungriga. Dubais bästa restaurang i alla avseenden är Refflets par Pierre Gagnaire men vi måste ju variera oss någon gång. Sagt och gjort, variation. Det blev den japanska trendiga restaurangen Zuma. Här lyckades vi på 45 minuter beställa sex rätter med fyra olika tillbehör, äta upp maten och betala. Det är snabba ryck! Är det bra eller dåligt? Vill man hinna med två restauranger på en kväll måste det ju anses vara bra. Avsikten var inte att göra två restauranger på en kväll men det är inte lätt att mätta fyra hungriga högenergiförbrukare som ägnat förmiddagen åt sport. Vi satt där, när faten var tomma och visste inte riktigt vad vi skulle ta oss till. Det kurrade fortfarande i kistan och vi ville inte beställa in en omgång till för det var rysligt dyrt, alltså gick vi på ett annat ställe. (Om ni skulle gå till Zuma så ät då: Gåslevern och torsken, black cod).

Den andra restaurangen vi gick till var La Petite Maison som låg runt hörnet. Den raka motsatsen till Zuma. Här trivdes jag mycket bättre. Det var en helt annan atmosfär som ett fransk brasseri. Vi beställde in varsin rejäl varmrätt och nu äntligen började vi känna oss mätta.

I Dubai finns det enormt många restauranger och jag känner hela tiden att man aldrig kommer hinna prova dem alla men nu tror jag minsann att vi har hittat rätt metod!