Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Sommaren närmar sig...

2011-05-07

... och det med stormsteg. Bor man i Sverige och om man har överlevt ytterligare en vargavinter så tycker man nog att det är alldeles underbart att sommaren närmar sig. Bor man i Dubai är man nödvändigtvis inte av samma åsikt. När sommaren kommer till Dubai får man det minst sagt hett om öronen. Temperaturen stiger för varje dag och nu är vi uppe i 38 grader mitt på dagen. En månad till och det är olidligt hett i här. Under sommaren kan det bli över 50 grader, lägg där till en otäckt hög luftfuktighet och hela tillvaron blir en ångbastu. När det är så oanständigt hett vill man helt enkelt inte vara ute man vill faktiskt inte alls vara i Dubai.

Nu till pudelns kärna, var skall man ta vägen? Alla vi känner här i Dubai och då menar jag verkligen ALLA, har minst ett hus hemma i Sverige som de åker till. Lyckostar! Oftast ligger detta hus i närheten av någon förälder eller syskon som gladeligen ser om kåken och gör ett handtag i trädgården. Alla vi känner funderar aldrig på vart de skall ta vägen när sommaren närmar sig. Alla vet att det har ett väntande hus hemma i en susande björkskog som ligger precis vid havet. I huset har de allt de behöver leksaker, kläder, gummistövlar, lakan, basvaror, hygienartiklar, böcker, m.m  När skolorna slutar så tar de sina barn och lilla handväskan och drar iväg. Så gör inte vi.

Jag börjar leta semesterboende direkt efter att jag svalt den sista tuggan av risgrynsgröten. Milda Matilda vad många timmar jag har lagt på hyressajter inför dessa somrar som vi måste fly fältet. Till saken hör att jag inte är den typen som tar vad som helst utan olyckligt nog så är jag lite kräsen. Det begränsar urvalet av sommarstugor markant. Tidigare somrar har vi tillbringat större delen av sommaren hos mina och min mans föräldrar men det fungerar inte längre. Vi är för många, för krävande och vi har våra egna idéer, rutiner och framförallt vårt eget liv. I år har jag letat värden runt efter ett ställe att tillbringa i alla fall 8 veckor på. Från Naples i Florida till Phuket i Thailand men inga sommarstugor fanns, inte i som passade oss i alla fall.  I södra Frankrike hittade jag en som var helt i min smak men ägaren ville ha 7 000 Euro per vecka. Kan ni tänka er! Av goda vänner hörde vi dock att man kan hyra en rysligt exklusiv stuga i Åre för 100 000 sek per natt(!) så då är ju huset i Frankrike rena fyndet.

Inte nog med att jag måste hitta ett fungerande boende utan hela bohaget skall med. När man hyr en stuga tar man med handdukar, leksaker, uteleksaker, plastpool, grillkol, torrvaror, kryddor, diskmedel, skor, jackor, regnkläder, hårblås, kramdjur, blöjor, barbiedockor, burkmat, böcker, barnvagn, babyresesäng, osv osv i all oändlighet. Då har jag inte räknat upp alla mina matchande outfits och allt vad det innebärJ Allt skall släpas omkring runt hela Sverige och ner i Frankrike och hem igen eller var det tvärtom? Vi har människor vi gärna vill träffa och umgås med från Umeå till Ystad. Vi är en resande cirkus.

Är det dags att köpa en egen stuga? Kanske det. Sagt och gjort, jag flög i all hast hem till Sverige. Under fem dagar var jag gäst i verkligheten. Det regnade på tvären, vinden ven, lunchen serverades bara mellan 12-14 och alla affärer stängde klockan sex. Ingen packar ner maten när du handlat, ingen tankar åt dig och du förväntas stoppa in ditt betalkort själv i lilla ”makapären” när du har handlat. Tuffa, tuffa tider men alldeles underbart under sommaren och julen och även påsken, pingst är inte så dumt det heller...