Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Skall det vara så här kallt?

2008-12-26

Här sitter man i ökenland och fryser. Ute är det 22 grader och inne har vi 19,5 grader. Jag har letat fram yllekoftan och under den har jag två andra tröjor. Fingrarna värmer jag i ugnen var femte minut. Min syster solar för glatta livet medan jag sitter jämte och huttrar i en handduk. 

 

Jag har fått rapporter om snö i Stockholm och det låter mysigt. Vi hade snö på julafton! Hade ni? Julaftons förmiddag tillbringade vi nämligen på Ski Dubai. Det hade flera pyntade granar och en jultomte. Vi ägnade två timmar åt vinteraktiviteter i minus fyra grader. Jösses, vad vi frös resten av eftermiddagen!

 

På julaftons kväll med stearinljusen tända, julmusiken på och när mörkret lagt sig kändes det faktiskt lite juligt även här. Jag är barnsligt förtjust i jul och vill ha mesta möjliga jul.

 

Julmaten är en stor del av julfirandet för mig. En sväng till IKEA har gett viss utdelning bland annat i form av matjessill. Jag har letat efter urvattnade sillfiléer men jag har gått bet. Matjessillen blev riktigt skojig med en egen sås. Listan är lång på allt jag har lagat: Rödkål, köttbullar, kycklinglevermousse, laxtårta, pepparkakor, marinerade lammkotletter, knäck, risgrynsgröt (det går precis lika bra med arborioris), två olika vörtbröd, glögg, rödbetssallad, gravad lax, hovmästarsås, Jansson, julomelett, skinka, hemkokta rödbetor i apelsin och kanel, glöggkokta päron med stilton, chokladkakor, mjuk pepparkaka, varm brysselkålssallad, spenatpaj, egenhändigt gjord senap, tryffel och så ris à la Malta. Blir ni mätta bara av att läsa allt? Inte jag, jag gillar julmat. Jag saknar dock en hel del ingredienser. Var finns prinskorven, pressyltan, aladåben, kokkorven, leverkorven, leverpastejen och revbensspjällen? Ja, jag bara undrar.

 

Kvällen avslutades med julklappar och sällskapsspel. Julen är god.