Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Fortsättning på: Alla dessa toaletter.

2010-02-18

Här i Dubai håller bekvämlighetsinrättningarna mycket varierande kvalité. Man kan hitta allt från ett smutsigt hål i golvet till de mest lyxiga och förtjusande toalettrum.

Hålen i golvet kan man hitta på bland annat på mataffärer. Vår dotter blir ofta kissnödig när hon kommer till en mataffär. Jag har därför haft möjligheten att se ett flertal av dess läskiga toaletter. Man får var utrustad med eget papper, en täppt näsa och inte var känslig för andra människors avföring. Jag själv tappar all lust att utföra det minsta lilla behov när jag kommer in i ett sådant avträde. 

Lika otrevliga som dessa kloakhål är, lika genommysiga är Dubais lyxtoaletter. Man får nästan lust att flytta in eller i alla fall ta med sig en god bok och stanna riktigt länge. Man hittar dem på de allra lyxigaste hotellen. Jag har aldrig tidigare skådat så bedårande vattenklossetter. Om man besöker Burj Al Arab för en bit mat, så glöm inte att gå på toaletten! Alla restaurangerna har damrum som stämmer med inredningen och stilen. Alla är snygga, rena och luktar som en blomsteräng. Man glider in, njuter av inredning och väljer en toalettstol som passar. Man hinner inte mer än att öppna dörren efter att tömt blåsan så kommer det en liten dam som jag misstänker lurpassar på utsidan av din dörr, in med en mopp, desinfektionsmedel och rosendoftande spray. Hon gnuggar och fejar och du styr stegen mot ett über lyxig handfat. Händerna tvättar du i med dyr märkestvål av märket Hermés. Man kan ta god tid på sig med den doftande tvålen. Engångshanddukarna är små och hopvikta till en ros eller något annat vackert. Handkrämen är av samma märke och luktar så gott att man utan tvekan smort in hela kroppen om man varit ensam i damrummet. Jag brukar alltid dricka rejält innan vi åker dit för att säkert kunna åstadkomma minst två besök i lyxens skithus.