Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Att flytta är en utdragen process

2009-01-13

Vi har nu bott här i över ett år men flyttprocess är inte klar. Det är en uttänjd historia… När vårt flyttgods lämnade Europa i augusti 2007 hade packproceduren föregåtts av en noggrann sortering. En del av bohaget ville vi skicka till Stockholm och en del till Dubai. Jag talade tydligt om var varje kartong skulle och skrev destinationen på allt flyttgods. Stockholm eller Dubai stod det. Är inte det ganska klart då vart kartongen skall? Nej, inte alls för en flyttgubbe.  

Kartongerna kom på utsatt datum, vilket blev en glad överraskning. När vi öppnade dem förbyttes glädjen snabbt till irritation. Flyttgubbarna hade snurrat till det för sig ganska rejält.  De har skruvat isär allt som går att skruva isär. Det betyder att många av våra möbler är sneda nu. Vår säng har vi pallrat upp på tegelstenar för mittendelen är spårlöst borta. Många av möblerna är skavda.  

När herrarna packade köksartiklarna var de alldeles extra vimsiga för de delade på grytorna och locken. Vi har flera grytor utan lock och flera lock utan grytor. De har skickat ett tallriksunderlägg av varje sort, det ser färgglatt ut när man dukar… Vi har två uppsättningar silverbestick och båda uppsättningarna har kommit hit men däremot inga fina glas. Vi kan därför äta middagar med en mängd vackra bestick men vi får dricka ur gamla kantstötta IKEA glas.  För några månader sedan kom ytterligare tio kartonger som flyttfirman påstod innehöll vad vi saknade. Det var rätt så långt att det var våra kartonger. På nio av de tio kartongerna stod det Stockholm och de innehöll mycket riktigt saker som skulle till Stockholm. Nu har vi halva mormors gamla servis här och den andra halvan i ett förråd i en annan världsdel. Det betyder alltså att vi har massor av fina bestick, en halv vacker servis men inga snygga glas. Flyttfirman skickade en halv servis av en annan sort. Den halvan tillsammans med halva mormors gamla servis betyder väl, enligt dem, en hel servis. Det går oerhört trögt för flyttfirman att komma fram till hur de skall ersätta oss. De hävdar bland annat att de inte har fått vissa mail som vi har skickat trots att de har svarat på dem. Vi får väl hoppas att processen är avklarad innan det är dags att flytta igen.