Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Nu är det jul igen!

2008-12-20

Förra året firade vi julen i Oman. Jag undrar hur jag kunde komma på den idén. Jag som älskar jul och vill jula till det i mesta möjliga mån. Där åt vi en buffé den 25 december i värmen medan en envist klinkande pianist, utspökad till tomte, hamrade på en flygel. I år skall vi stanna hemma och njuta av svensk julmat (jag har hängt över kastrullerna i snart en vecka), julmusik, julgran i plast (en riktig gran kostar några tusenlappar), sällskapsspel, stearinljus, Kalle på Tv, klappar till barnen (och kanske en till mig?), lugn och ro.

 

Vinter är det även här. Vädret är klarare än vanligt. Kallt är det också, åtminstone om man skall tro alla män som jobbar utomhus. De har öronmuffar, halsdukar och mössor. När jag tittar på termometern visar den 15 plus, så egentligen är det ju inga frostgrader. Å andra sidan är det 35 grader kallare än var det var i somras.

 

Nyår firar vi med min syster och familj som kommer. Det är kärt besök! Även förra året var de här runt nyår. Vi firade då en nyårsafton som man kan utse till den tråkigaste i historien. Det uppstod ett missförstånd mellan oss kvinnor och våra kära, äkta män. Vi skulle göra det enkelt för oss med take away när knattarna hade somnat, så långt allt väl. Männen uppfattade att de skulle ta god tid på sig att handla maten och höll sig borta mellan 20.45-23.15. Jag och min syster satt i soffan och väntade och väntade och blev sömnigare och sömnigare. Tvättade av oss våra målade ansikten, hoppade i pyjamasen och väntade lite till. När de äntligen kom med nyinköpta skor och skjortor, var vi sura och halvsovandes vilket inte direkt bidrog till en festlig stämning. Detta är det optimala utgångsläget inför årets festligheter. Det kan det bara bli bättre!

 

Så från mig alla till er alla, en riktigt god jul och ett gott nytt år!