Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Jag - en lyxhustru?

2008-12-01

Jag är kvinna med skrivklåda som har fått äran att förgylla den här sidan ytterligare, genom att delge er mina innersta tankar om livet som lyxhustru i Dubai. 

 

Jag har en snygg man och två bedårande barn. Vi har bott i Dubai i drygt ett år och har inga planer på att flytta hem, åtminstone inte så länge vi får rapporter om snöslask och regn i Sverige.

 

Min man jobbar och jag tar hand om barnen och hemmet. Enkelt, inga frågetecken, ingen vabbning.

 

Livet går snabbare här än hemma. Jo, visst är det så! Livet är, hastigheten till trots, mindre stressigt här än hemma, vilket gör att jag har tid att berätta för er om mina små vardagsbestyr.

 

Vi har nyligen fått uppleva ett fyrverkeri som gör att alla andra tidigare fyrverkerier jag skådat framstår som åkerbrasor. Maffiga hotellet Atlantis slog på stora trumman och ställde till med en inbjudningsfest vars nota slutade på närmare 200 miljoner, dyrt kalas. Många var kändisarna som frotterade sig med pyrotekniker, pyromaner (vad vet jag?) och andra yrkesgrupper. Vi var inte bjudna den här gången utan fick beundra skådespelet från en balkong på lagom avstånd. Det var en syn för Gudarna. Ibland blir man aningen trött på att allt i Dubai skall vara störts, bäst och vackrast men denna gången kunde jag inte låta bli att imponeras. Fyrverkeriet var ett storslaget skådespel.

 

Dagen efter fick änglarna tårar i ögonen av allt utsläpp pjäserna bidrog med.

 

På återhörande!