Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Färgglad tårta

2009-06-29

Lulu Hypermarket är den mataffären jag handlar det mesta av min mat i. Sammanlagt åker jag till fem olika stormarknader för att få ihop vad jag behöver. Ena veckan blir det Spinney´s och nästa Organic store osv. Lulu Hypermarket gillar jag för det är inte bara svalt och skönt utan de har även en hel del organisk mat, ekologisk skulle man säga hemma. Jag är ju som bekant noga med vad jag stoppar i mig och min familj.

Det är inte så väldigt många expats som handlar där om man jämför med t ex Spinney´s. Det är i stället indier och pakistanier. 

Lulu har skyltar uppsatta där de propagerar för sina tygpåsar. ”Spara på naturen och använd samma tygpåse varje gång du handlar”, är deras slogan. De har så rätt! Jag kör fortfarande med mina tygpåsar som har hängt med sedan min tid i Uppsala som student (jag är, för övrigt, svensklärare och hemkunskapslärare). Hur som helst så är Lulus tanke mycket god. Verkligheten är en annan. Här som i många andra mataffärer, får man hjälp med att packa ner sina matvaror i engångspåsar. Vad händer? Jo, matpackningspersonalen tar engångspåsar och stoppar i några få matvaror och stoppar sedan påsarna i mina tygpåsar. Vad är då poängen? Varenda gång måste jag säga till. Visst har man rätt att bli en smula irriterad över det?

För ett tag sedan hade denna mataffär ”food festival”. Jag och barnen råkade handla den eftermiddagen när festivalen öppnades. Personalen hade satt ihop en extremt stor och mycket färgglad tårta. I mina kritiska ögon såg den både äcklig och halvgiftig ut. Barnen såg något helt annat. De blev eld och lågor och ville absolut smaka. Jag gav med mig. Vi köade fram till den läskiga skapelsen. Det luktade inte tårta utan näsan kittlades av en exotisk blandning dofter från alla de andra som köade. Det luktade spiskummin, curry och svett. De andra var lika sugna på tårta som barnen och många trängde sig före och tog både en och två bitar. De utvecklade någon form av langningssystem mellan sig. Långt om länge var det vår tur och barnen fick sin efterlängtade regnbågsfärgade tårtbit som var full av kemiska tillsatser. Båda två utropade glatt att de äääälskade tårtan. Det brukar inte låta så när jag serverar dem hemgjord organisk grönsakssoppa.