Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Yoga?

2009-03-09

Jag har provat yoga. Det är inte första gången jag provar, det har hänt vid något enstaka tillfälle tidigare. Det är inte riktigt den typen av motion som tilltalar mig. Jag vill känna att jag lever eller snarare att jag är nära döden när jag motionerar. När jag är färdig vill jag vara helt slut och genomsvett, då är jag nöjd. Det resultatet har jag aldrig lyckats uppnå efter yoga vilket i och för sig, kan bero på att jag inte har den rätta tekniken. Nu har jag återigen gett den populära yogan en chans.

 

Jag hade på mig löst sittande kläder, inga skor och jag höll in magen. Så långt allt väl, ingen misstänkte att jag var en debutant. Tyvärr hann vi inte mer än inta den första positionen innan man tydligt kunde urskilja katten från hermelinerna. De andra andades, blundade och vek sig som man skulle. Jag varken andades eller blundade och vika sig är inte at tänka på. Jag tillhört den typen av människor som är de allra mest oviga. Jag kan t ex inte nå mina tår om jag står upp, böjer mig ner och behåller benen raka. Alla i salen stod upp, vek sig dubbla, hade spikraka ben, lade handflatorna i golvet och andades, allt på samma gång. Ledaren uppmanade oss ständigt att slappna av, relaaax. Jag relaxade allt vad jag förmådde hela tiden i alla tänkbara positioner. Det pågick i en och en halv timme jag har aldrig relaaaxat så mycket under en och en halv timme. Man kan säga att jag speedrelaxade allt vad jag orkade.

 

När vi närmade oss slutet skulle vi stå på huvudet. Det fanns tre olika sätt att gå tillväga. Ledaren förklarade att när man står på huvudet så rinner blodet ner i huvudet (jo, det kan jag nog förställa mig…) vilket är bra mot rynkorna. Detta gjorde att jag kände mig extra motiverad att lära mig att stå på huvudet, relaaaxa och andas. Jag har nämligen hängande ögonlock och en ögonlocksoperation är ju ganska dyr. Om jag lyckas att lära mig att stå på huvudet några gånger varje dag t ex när jag väntar på att vår son skall komma ut ur klassrummet eller när jag står i kön i mataffären, så skulle jag ju spara in de operationspengarna. Jag intog rätt position men icke så nicke lyckades jag lyfta rumpan långsamt mot taket. Rumpan är troligtvis för tung. Kanske skulle ja kunna operera den, ta bort några hekto och sedan kanske jag kan stå på huvudet och spara in ögonlocksoperationen, kanske….