Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Att inhandla vitvaror

2009-02-14

 Vår spis är så oerhört usel att vi är tvungna att skaffa oss en ny. Den hostar igång, brummar och väsnas som det värsta ånglok. Samma sak gäller kylskåpet. Det visslar dygnet runt och jag tror att vi alla kommer att drabbas av tinnitus. 

Det är inte alls kul att handla vitvaror, det är mycket roligare att handla skor. Igår ägnade vi många timmar åt spisar, ugnar och kylskåp. Vi har redan hunnit med att köpa flera omgångar vitvaror på grund av att vi flyttat så många gånger. Vi anser oss vara ganska pålästa inom området, vilket man inte kan säga om försäljarna här. I jämförelse med dem är vi riktiga experter. Jag har aldrig varit med om något i närheten! Människorna visste absolut ingenting, INGENTING. För det första så pratar de så usel engelska att man inte förstår en fjärdedel av vad de säger. För det andra så vet de inte ens vad de säljer. Vi fick vara med om när fyra personal försökte komma fram till om det var en frys eller en kyl vi tittade på. Tilläggas bör att jag envisades med att kalla skåpet för frys, vilket det senare visade sig vara. Vidare förklarade en av pajasarna att varmluft i ugnen var bra när man skulle kyla ner ugnen efter att ha använt den. Man öppnar ugnsluckan och varmluften blåses då ut, ja, ja. De var mycket tydliga med att upplysa oss om att all matlagning i ugnen skall göras med stängd lucka, alltså inte grilla över öppen gaslåga. De flesta använder gas här. Induktion har de aldrig hört talas om. Det vet inte heller från vilket land de olika vitvarorna kommer utan gissar hejvilt. Till saken hör att även om vi är proffs i jämförelse med dessa klåpare så är det ju märken vi varken har sett eller hört talas om tidigare. Vi var minst sagt förvirrade men allra mest irriterade när vi åkte hem. Det enda som är positivt i kråksången är att det inte är dyrt.   

 Jag hoppas att du har en riktigt mysig "alla hjärtans dag"!