Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Sommaren har varit härlig!

2009-09-11

Jag tror bestämt att jag har fått uppleva en av mina mest innehållsrika somrar någonsin. Får att understryka mitt påstående skall jag ge er några exempel. Vi har varit en vecka på Seychellerna där det regnade mest hela tiden. (Läs mer om den veckan under rubriken semestertips). På flyget dit satt vi bara fyra platser från herr och fru Beckham och det kändes ganska festligt. De såg exakt ut som på alla bilder, de andas en air av lyx. Tydligen skulle de fira sin 10-åriga bröllopsdag under en vecka på en privat ö. Det kalaset hade gått loss på 1,2 miljoner i svenska kronor, läste vi senare i en skvallertidning. Jag påpekade med all önskvärd ödmjukhet för min äkta make att vi nästa år firar 10-årig bröllopsdag och att jag inte alls har något emot ett privat resort. Vi fyller dessutom båda två fyrtio år under kommande år, vilket är svårt att tro. Vi känner oss inte en dag äldre än 27. Maken valde att inte kommentera mitt önskemål. Hur tolkar man det?

Jag och barnen har träffat min familj och fått vara med om både barndop och födelsedagar. En nackdel med att bo i Dubai är att man träffar sina syskon och föräldrar alldeles för sällan. Jag har försökt att träffa dem desto mer nu. Vi har även umgåtts med många vänner och fått se halva Sverige (nästan). Vi uppskattar verkligen våra vänners gästfrihet och vi har fått njuta av trevligt umgänge, god mat och bäddade sängar. Vi har njutit av sol och bad på underbara Österlen. En sommar utan en vecka på Österlen räknas inte som en riktig sommar. Barnen har roat sig på Astrid Lindgrens värld, ett ställe jag varmt kan rekommendera. Vår vackra huvudstad besökte vi under fyra dagar. Jag tror att det är min favoritstad av de städer jag känner till.

Min man och jag har hunnit att se om vårt hus i Belgien samt umgås på tu man hand i en annan favoritstad, nämligen Paris.

Mina föräldrar har hållit mig och barnen sällskap under de senaste två veckorna som vi tillbringat i Bourgogne. Frankrike är ett land som har enormt mycket att erbjuda och man blir aldrig blasé. Vi har besökt mysiga ställen som Chablis och Auxerre. Varenda morgon har vi unnat oss croissanter och färska baguetter, det är rysligt gott!

Nu är återigen hela familjen samlad och vi väntar med spänning på den nya familjemedlemmen. Min svärmor underhåller mig med sina tre förlossningsupplevelser som jag nu börjar lära mig utantill. Ett par dagar till och jag kan berätta dem lika bra som henne. Hon har dessutom diverse tokiga tips att erbjuda. Ett förslag är att vi kör över alla Paris trottoarkanter med min svärfars gamla Renault. Det känns inte lockande. Ett annat tips är att äta ananas, det sätter fart på förlossningen. Nu har hon köpt hem några stycken, så det återstår bara att börja tugga. Det känns bättre än trottoarkanterna.

Svärfar anser att förlossningar är överreklamerat. Kvinnor är ju gjorda för att föda barn så hur svårt kan det vara?

Min egen pappa har en favorithistoria han gärna berättar när det drar ihop sig till förlossning:

Ett par kom med hast in till sjukhuset. Kvinnan som hade värkar omhändertogs och fördes till förlossningsavdelningen medan mannen försökte hitta en ledig plats till bilen. Inne på förlossningen började en barnmorska ställa frågor till kvinnan:

-         Har vattnet gått?

-         Nej.

-         Har slemproppen gått?

-         Nej, han är och parkerar bilen!

 Visst är det kul!?!

 Jaha, nu det återstår bara att tänka positivt och äta ananas.