Family in Dubai

Arkiv, en hemmafrus betraktelser.

Tusen tack för alla glada tillrop och all uppmuntrande respons som jag har fått under de år jag skrivit mina små vardagshistorier. Utan er läsare hade mina betraktelser aldrig funnits, ni ger mig så mycket positiv energi när vi möts ute i Dubai vardagen. Så länge ni läser så skriver jag! Väl mött!    

 

 

Vi har en pool som vi inte kan bada i.

2010-10-07

När jag tittar ut genom fönstret så ser jag inte bara en pool utan jag ser en pool med vatten i. En hägring, vatten i öknen! Den är fin att se på, vi kan dock inte bada i den men utvecklingen går ändå åt rätt håll. Innan hade vi en pool utan vatten i och nu har vi en med vatten i.

Det har varit en kamp att komma till det här resultatet, pool och trädgård. Ja du läste rätt, vi har även en trädgård. Det har tagit 11 månader.

De sista veckorna har vi återigen ifrågasatt arbetsgången hos det ansvariga företaget. Vi fick nämligen aldrig några växter utan bara en gräsmatta. Det är mycket trevligare med än gräsmatta än bara sand men vi hade faktiskt beställt en massa växter. Arbetsledaren gav en mängd förklaringar till varför växterna aldrig kom som t ex att lastbilen med våra växter hade fastnat i Ras al Khaimah, växterna behöver växa lite till (?), den som har ritningen över vår trädgård är i Kuwait etc etc. Den sista var snabbt åtgärdad för jag kunde ge arbetsledaren en ny på studs. Det är jag själv som har gjort den.

Medan vi väntade tog alla trädgårdsarbetarna det lugnare än vanligt och de som är muslimer bad en extra gång (jag kände mig benägen att göra detsamma), kamraterna väntade artigt vid sidan om. Jag kan inte upphöra att förvånas över hur makalöst ineffektiva de är. Under tiden fick jag lära mig lite utländska (som min morfar kallade alla språk som inte var skånska). Här kommer en snabb kurs:

Afternoon = Inte idag, inte imorgon eventuellt i övermorgon.

Tomorrow = Någon dag i framtiden, troligtvis om 2 veckor, kanske.

Next week = Nästa månad om du har tur.

Two weeks = Om ett halvår, troligtvis aldrig.

Ok = Jag förstår inte vad du pratar om men det vill jag inte erkänna.

Ok, ok = Jag förstår vad du säger men jag har ingen lust att göra det.

Snurrande huvudrörelse = Ja, nej, kanske, vet inte (välj själv).

Till sist så klämde arbetsledaren ur sig att Kuwaitresenären måste komma hem först och att han behöver en ny ritning av mig personligen och sedan kan han kvittera ut växterna. Han hade tappat bort det första pappret, så tokigt. Växterna kom till slut och nu är de även planterade. Kryss i taket. Själva planteringsproceduren var inte heller smidig. Jag visade och förklarade var jag ville ha mina plantor men trots att jag var über tydlig hamnade de på fel plats. Jag tog saken i egna händer och drog upp växterna igen och planterade om dem. Det tog några timmar. Arbetarna verkade mycket imponerade. De studerade mig intensivt när jag slet i värmen. Vad imponerade mest? Att jag är kvinna och att jag var lättklädd (man kan omöjligt ha heltäckande klädsel när det är 40 grader och fuktigt)? Att jag är kvinna och orkar bära runt på plantor, krukor och jord? Att jag tycks kunna hantera trädgårdsredskap trots att jag är kvinna? Att jag har så bestämda åsikter om var och hur jag vill ha mina växter? Vi pratar inte samma språk så det lär jag aldrig få reda på.

Nu borde vi ju vara nöjda men det är vi inte. En liten detalj saknas. Poolen är inte badvänlig. Ställer vi kanske för höga krav? En dag, lämpligt nog i fredags, kunde vi inviga poolen. Vi badade hela dagen alla fem. Vattnet var så varmt att det till en början brändes, det var ganska häftigt. I lördags morse började den spotta ut vita otäcka bubblor och skum. Nu är den under uppsikt, tills vidare. Vi beundrar den på avstånd. Next week skall den bli fixad, in al shalah.